מתכונים למרקים עשירים במגוון טעמים לחורף

במשך השנים הפך המרק לסימן ההיכר של אוכל חם ומזין ומילה נרדפת לפינוק אמיתי. הניחוח המהביל, האדים העולים, צבעוניות ירקות החורף המגוונים והטעם המרגיע של המרק הם ההשראה למגוון המרקים שמציעה רשת קפה גרג

רשת קפה גרג מציעה: מרקים עשירים במגוון טעמים לחורף
במשך השנים הפך המרק לסימן ההיכר של אוכל חם ומזין ומילה נרדפת לפינוק אמיתי. הניחוח המהביל, האדים העולים, צבעוניות ירקות החורף המגוונים והטעם המרגיע של המרק הם ההשראה למגוון המרקים שמציעה רשת קפה גרג לחורף 2017.
וכדי שגם אתם בבית תוכלו ליהנות מהמרקים הטעימים שלנו, נדב מרום, שף ראשי ברשת קפה גרג מפנק אתכם עם מתכונים לשני מרקים שווים:

מתכון למרק בצל
מצרכים:
100 גרם חמאה
2 ליטר בצל פרוס לרצועות "חצי אמינסה", פרוס דק
1 כף עלי טימין, קצוץ דק מאד
1 כוס יין לבן
2 ליטר מים
פלפל לבן, מלח, מעט סוכר

אופן ההכנה: לחמם את החמאה עד שהיא חומה (לא שחורה!), לזרוק לתוכה את הבצל והטימין הקצוץ, לבשל עד שהבצל רך וחום. להוסיף את היין ולערבב היטב, לגרד את התחתית. לצמצם את כל היין. להוסיף את המים ולאחר שמגיע לרתיחה להוסיף את אבקת המרק. לבשל כ-20 דקות נוספות ולתקן טעמים. במקרה שמשתמשים ביין בישול מתוק צריך פחות סוכר. הסוכר רק צריך לאזן את חמיצות היין.

מתכון למרק בטטה מוקרם
מצרכים:
1 יחידה גזר
חצי בצל גדול
1 ק"ג בטטות, מקולפות
100 מ"ל שמנת מתוקה
מים
מלח, פלפל לבן טחון

אופן ההכנה: לחתוך את הירקות גס, ולהכניס לסיר מתאים. לכסות במים ועוד כמה ס"מ. כאשר הירקות רכים לחלוטין(לאחר כשעה בישול) להוסיף את השמנת והתבלינים ולטחון בבלנדר ידני. לתקן סמיכות עם מים או צמצום במקרה הצורך.

בתיאבון!

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.