בית / אוכל / מרק יוגורט פרסי
שף תום פראנץ צילום אנטולי מיכאלו סטיילינג ענת לבל

מרק יוגורט פרסי

מתכון לגרסה הפרסית של מרק יוגורט ומלפפונים קר, שמקורו ביוון, שם הוא מכונה צזיקי. מעשירים את המרק באגוזים ובצימוקים, בעלי ורדים, בהמון עשבי תבלין, ומתקבלת חגיגת טעמים.

המרק הזה הוא בעצם הגרסה הפרסית של מרק יוגורט ומלפפונים קר, שמקורו ביוון, שם הוא מכונה צזיקי. מיוון הוא נפוץ גם למדינות הבלקן, אגן הים התיכון והמזרח התיכון, וכך הגיע גם לאיראן. שם מעשירים את המרק באגוזים ובצימוקים, בעלי ורדים, בהמון עשבי תבלין (ולא רק בשמיר כמו במקור), ומתקבלת חגיגת טעמים.

אני אוהב מאוד להכינו בקיץ, ואנשים תמיד נפעמים מהטעמים המיוחדים והעדינים. את עלי הוורדים משיגים בכל חנות תבלינים. אל תוותרו עליהם, הם מוסיפים טעם מיוחד. אם יש לכם עלי ורדים טריים מהגינה, השתמשו בהם לעיטור.

מצרכים:
¼ כוס עלי ורדים מיובשים
2 כוסות יוגורט יווני דנונה
11/2 כוסות מים קרים מאוד
½ כוס צימוקים בהירים
3 מלפפונים מגורדים בפומפייה
¼ כוס נענע קצוצה
¼ כוס שמיר קצוץ
¼ כוס עירית קצוצה
חצי כוס אגוזי מלך קלויים, קצוצים דק
מלח ופלפל גרוס טרי
לעיטור המנה – תבלין סומק, מעט עלי ורדים, אגוזים קצוצים ותפרחות שמיר

אופן ההכנה:

משרים את עלי הוורדים – בקערה קטנה מניחים את עלי הוורדים ויוצקים מעליהם מים קרים. נותנים להם לעמוד כ-20 דקות, עד שהעלים מתרככים. מסננים היטב ולוחצים אותם עד שהם יבשים ממים.

מערבבים את המרק – בקערה גדולה מקציפים במטרפה את היוגורט עם המים הקרים. מוסיפים את הצימוקים, המלפפון, הנענע, השמיר, העירית, אגוזי המלך ואת עלי הוורדים. מערבבים ומתבלים במלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים קרים. מעבירים לצינון מלא במקרר לשעה לפחות.

להגשת המנה – יוצקים את המרק הקר לקערות הגשה, מעטרים בסומק, בעלי ורדים, באגוזים קצוצים ובשמיר ומגישים עם לחם קלוי בשמן זית.

בופה 1

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם לציבור

Scroll To Top