בית / פנאי / מאכלי קיץ קלילים

מאכלי קיץ קלילים

למה יש לנו העדפה בימות הקיץ לאכול מאכלי קיץ קלילים? הסיבה היא פשוטה: למערכת העיכול שלנו, קשה להתמודד עם עומס החום. לכן, קל יותר למערכת העיכול בימות הקיץ להתמודד עם מאכלים קלילים. לעומת זאת, אכילת מאכלים כבדים ביום חם, תגרום לנו להרגיש חם וכבד. כאשר אנו אוכלים אוכל קליל ביום חם, אנו נרגיש תחושה צוננת וקלילה יותר. איזה מאכלים כדאי לאכול בקיץ? במאמר זה נציע לכם מספר מאכלי קיץ קלילים שאהובים ביותר:

אכילת כוס ברד קרה:

אחד מהמאכלים הקלילים והאהובים ביותר בקיץ, הוא כוס ברד. אפשר להשיג ברד במגוון טעמים שונים. הגרגירים של הברד נותנים לנו תחושת שובע, והקרח יוצר לנו צינון מהחום. אם ממש רוצים להרגיש שבעים מהברד, אפשר לאכול כוס גדולה במיוחד. אפשר לקנות ברד בחוץ, ואפשר להכין ברד בבית באמצעות מכונה מתאימה. כאשר יש לנו מכונה ביתית להכנת ברד, נוכל לפנק את עצמנו בכל טעם שנרצה. אפשר גם להכין ברד בטעם שוקו, אייס וניל, וכוס אייס קפה קרה וצוננת.

גלידה טעימה ומתוקה:

אחד ממאכלי הקיץ האהובים ביותר, הוא גלידה. הגלידה היא קפואה וטעימה, ונותנת תחושת שובע. יש 2 צורות עיקריות לאכילת הגלידה בקיץ: אפשר לאכול גלידה מתוך צלחת, ואפשר לאכול גלידה מתוך גביע. אפשר לפנק את עצמנו בגלידה בחנות, אך אפשר גם להכין גלידה בבית. אמנם, יש רושם שגלידה הינו מאכל המכיל הרבה סוכר, אך אפשר בבית להכין גלידה בריאה, המתבססת על סוכר חום, ואבקת חרובים, או פירות חיים מרוסקים בתוך תערובת הגלידה.

אכילת פרות קיץ- גם בריא וגם צונן:

דרך נוספת להתרענן בקיץ, היא באמצעות אכילת פרות קיץ. פרות הקיץ הינם בריאים ומכילים ויטמינים וחומרים חיוניים, אך גם דרך טובה להתרענן בקיץ, משום שהפרות הללו מכילים בתוכם נוזלים רבים, וטעמם מתוק. לפרות הקיץ יש אחוז גבוה של מים בתוך הפרי עצמו. תחליף נהדר לגלידה, הוא לשים במקרר קופסא עם פרות קיץ: מלון, אבטיח, ענבים, אפרסקים. כאשר חוזרים הביתה בצהריים ורוצים להתקרר מהחום, מוציאים את הקופסא, ואוכלים להנאתנו את פרות הקיץ הקרים.

פנקייק קליל וטעים בקיץ:

מאכלי קיץ קלילים, לא חייבים דווקא להיות קרים. מאכל קיץ חם וקליל הוא פנקייק. אמנם, הפנקייק עצמו חם, אך אפשר למלא אותו במילוי קר כמו מילוי גלידה, גבינה, ממרח שוקולד קר, ועוד. אפשר להכין פנקייק שגם ייתן שובע. מתכון נהדר לפנקייק, הוא כאשר מכינים את העיסה מקמח מלא או קמח כוסמין. אפשר להוסיף לעיסה אבקת חרובים ודבש, וכך יוצא לנו עיסה טעימה בצבע חום. כאשר אנו מכינים עיסה חומה, אפשר למלא את הפנקייק בגבינה, קצפת, או גלידת וניל, או כל סוג אחר של מילוי טעים בצבע לבן.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם לציבור

Scroll To Top